Multiplicare si Print DVD/CD

Oferim servicii profesionale de personalizare și multiplicare CD / DVD. Pentru această se folosesc discuri imprimabile de bună calitate pe care se printează la rezoluție foto. Fie  este vorba de un DVD (4,7 GB, 120 mm), un CD (700 MB, 120 mm), un mini CD (200 MB, 80 mm) sau de un business card CD (50 MB, dreptunghiular, 61x86 mm) oferim diverse posibilități de printare, multiplicare și ambalare.

Compact Disc - Forme și Diametre
Un Compact Disc este un disc optic folosit pentru stocarea informației digitale. Inițial a fost creat pentru stocarea datelor în format audio, însă mai târziu a permis și păstrarea altor tipuri de date. CD-urile standard au un diametru de 120 mm și pot stoca până la 80 de minute de date în format audio necomprimate (700 MB de date). Mini CD-ul are diametre variabile, între 60 mm și 80 mm și poate stoca pînă la 24 de minute de date în format audio.
Un CD este alcătuit dintr-un plastic policarbonat, aproape pur, cu grosime de 1,2 mm și cu greutate între 15 și 20 de grame. Un strat subțire de aluminiu sau mai rar, de aur, este aplicat suprafeței pentru a o face reflexivă. Metalul este protejat prin aplicarea unui strat de lac direct pe suprafața reflexivă.
Datele sunt stocate pe CD  o serie de indentații cunoscute sub numele de “pits” (gropi), codate în spirală în stratul de policarbonat. Zonele dintre gropi sunt cunoscute sub numele de “lands” (terenuri). Gropile și terenurile nu reprezintă zero-urile și unu-rile din datele binare. În schimb este folosită o codare non-return-to-zero, inverted: o schimbare din groapă în teren indică un unu, în timp ce nici-o schimbare reprezintă o serie de zerouri. Trebuie să fie cel puțîn două și nu mai mult de zece zerouri între fiecare unu; numărul de zerouri este dat de lungimea gropii.
CD-urile sunt sensibile la deteriorări atât din cauza folosirii în mod normal cât și din cauza expunerii la mediul înconjurator. Zgârieturile pot fi reparate prin reumplerea lor cu un plastic refractant asemănător sau prin netezire.

CD Discul compact (numit și prin termenul compact disc, scris și compact-discsau prin abrevierea CD pronunțată este un disc optic folosit pentru a stoca informații de natură foarte diversă în format digital, creat inițial pentru înregistrări audio. Discul se numește optic după procedeul de înregistrare (scriere) și redare (citire), bazat pe utilizarea unui fascicul de lumină laser focalizat.

DVD – Digital Video Disc sau Digital Versatile Disc
Scopurile principale ale unui DVD sunt de stocare fișiere video și date. DVD-urile au aceleași dimensiuni  și compact discurile, dar sunt capabile să stocheze aproape de 7 ori mai multă informație.
Variații ale termenului DVD indică modul în care informațiile sunt stocate pe discuri. De exemplu DVD-ROM (read only memory) păstrează date care pot fi doar citite nu și scrise, DVD-R și DVD+R (recordable) pot fi scrise o singură dată, după care funcționează  un DVD-ROM, DVD-RW(re-writable), DVD+RW și DVD-RAM(random access memory) pot fi scrise și șterse de mai multe ori. Lungimea de undă a unui laser folosit pentru DVD-uri standard este de 650 nm, astfel lumina are culoarea roșie.
DVD-urile sunt folosite de către distribuitorii de filme pentru a înlocui casetele VHS  mijloc de distribuție către consumatoriAcestea au fost alese pentru abilitatea lor de a reproduce imaginile în mișcare și sunetul, pentru durabilitate superioară și pentru interactivitate.

DVD-urile folosesc un laser emis de către o diodă cu o lungime de undă de 650 nm, care în comparație cu cea folosită la CD de 760 nm, permite gravarea unor gropi mai mici pe suprafața discului, permițând DVD-urilor să aibă o capacitate de stocare mai mare. Înregistrarea pe două straturi permite DVD-R și DVD+R să stocheze o cantitate considerabilă de date – până 8,54 GB per disc, comparat cu 4,7 GB pentru discurile cu un singur stratViteză de scriere este mai mică în comparație cu cea a DVD-urilor normale și o ușoară tranziție între straturi poate fi observată.
Un disc cu dublu strat diferă de un DVD obișnuit prin adăugarea unul al doilea strat fizic în interiorul discului. Acest strat secundar poate fi accesat prin aplicarea unui laser prin primul strat semitransparent.
Există două moduri de orientare a celor două straturi. Parallel Track Path, folosit la DVD-ROM, în care ambele straturi încep de la diametrul interior și se termină la diametrul exterior printr-un lead-out. Opposite Track Path, folosit în multe DVD-uri, în care stratul inferior începe de la diametrul interior, iar stratul superior începe de la diametrul exterior, unde cel de-al doilea strat se termină; acestea împart un lead-în și un lead-out.

Tehnologie - DVD-ul folosește 650 nm diodă laser de lungime de undă de lumina, spre deosebire de 780 nm pentru CD. Acest lucru permite o groapă mai mică pentru a fi gravat pe suprafață CD-uri mass-media față de 0,74 microni (pentru DVD față de 1,5 microni pentru CD), permițând în parte de capacitatea de stocare a DVD-ului a crescut. În comparație, Blu-ray Disc, succesorul la formatul DVD, folosește o lungime de undă de 405 nm, și un disc dual-layer are o capacitate de 50 GB de stocare.
Viteze de scriere de DVD-au fost 1×, care este, 1385 kB/s (1353 KiB/s), în unitățile și primele modele de mass-media. Modelele mai recentela 18×20×, au de 18 sau 20 ori această vitezăRețineți , pentru unitățile CD, 1× înseamnă 153.6 kB/s (150 KiB/s).